Utolsó kommentek:

Méra 2016.11.14. 07:35:08

Kalóriabomba: liszt + cukor + olaj...

Bejegyzés: Karneváli fánk a tengerentúlról: beignet

#audreyfoody 2016.11.13. 22:40:13

Hmm ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni :) Köszi :)

Bejegyzés: Karneváli fánk a tengerentúlról: beignet

Anna King 2016.06.03. 09:20:38

vitelezik ki... anyám... képtelen voltam tovább olvasni

Bejegyzés: Tunéziai különlegességek 1. - mogyorókrém, avagy Zrir

Today05 2016.03.18. 08:40:39

mennyi sebből vérzik ez a poszt, csak azt nem értem, hogy került ki a címlapra.

Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco

masada 2016.03.17. 23:22:54

Nincs bor meg sörös-pálinkás család, te jó ég...

Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco

bobbafet 2016.03.17. 23:07:23

Édes borral főzni? Édes istenem...

Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco

Pierr Kardán 2016.03.17. 15:30:18

Az osso bucco nem pörkölt, mert nincs benne paprika!

Simán meg lehet csinálni az osanteszkóban bármikor kapható szeletelt csontos marhalábszárból, csak így az elkészítési ideje 4-5 órára nő meg. Olyan szeleteket érdemes venni, amelyket kívülről erős hártya tart össze, mert akkor lesz szép a végeredmény.

Ha nem borjúból, hanem marhából készül, akkor a szeleteket előre be kell mustározni, fűszerezni és 2-4 napra olajban elrakni pácolódni.

A megérlelődött szeletekről le kel törölgetni a fűszer, majd a lisztbe forgatott szeleteket a két oldalukon 5-5 percig közepes tűzön olajban sütni kell (a meghagyott külső hártya miatt kicsit fel fog púposodni, de nem kell foglalkozni vele). Utána lassú tűzön 4-5 órát főzni kell a hagymás keverékkel, ezidő alatt a hagyma-sárgarépa-zeller apríték nagyon kellemes pürévé fő össze a borral. Én minimális paradicsomot teszek hozzá, de ez ízlés kérdése.

Akkor jó, ha annyira puha lett, hogy a hártya által összetartott marhalábszár szeletek közepéből kanállal ki lehet enni a húst.

Mondjuk én erősen köménymagos főzővízben főtt krumplival szeretem, de kenyérrel (és végső soron rizzsel) is finom.

Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco

világoszöld 2016.03.17. 06:36:43

A nagycsarnokban borjúcsülők az alsó szinten van , az Aldi melletti húsüzletben.

Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco

Marcsee 2016.02.14. 19:00:52

@Shabby Bear: :D:D:D Mert ennyit eszünk meg egy evésre. Másfél kilóból is lehet csinálni, kapacitás kérdése :)

Bejegyzés: Hagymás boros marha feketepecsenye

Killary Fucking Clingon 2016.01.27. 22:26:55

400g??? Minek kezdesz egyáltalán hozzá????

Bejegyzés: Hagymás boros marha feketepecsenye

Marcsee 2015.08.28. 18:30:25

@zoldsegzizi: Köszi, tényleg lemaradt a videó, de pótoltam. Ha nem kemény selyemcukrot sikerült csinálnod, akkor az tökéletes - így látatlanban. :)) Úgy kell kinéznie, és jó ragadósnak kell lennie. Nézd meg a videón, hogy milyen állagúnak kell lennie.

Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta

zoldsegzizi 2015.08.24. 22:30:55

egyelőre nagyon frankó selyemcukrot sikerült csinálni :D

Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta

zoldsegzizi 2015.08.24. 20:28:06

jól látom, hogy lemaradt a videó link? :( :)

Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta

Cormorant 2015.04.18. 15:06:26

Csak egy kis megjegyzés, ne tévesszen meg, hogy spanyol a név. Két forrást javasolok a figyelmedbe, mindkettő a történelmét írja le és egyértelműen San Antonióhoz köti, ami ugye Texasban található:
1. whatscookingamerica.net/History/Chili/ChiliHistory.htm

2. en.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
"Chili con carne is the official dish of the U.S. state of Texas as designated by the House Concurrent Resolution Number 18 of the 65th Texas Legislature during its regular session in 1977.[2]"

A "Chilli con carne" tehát, mindegy hány "l"-el írják, nem mexikói, hanem texasi étel, de nyilván van belőle autentikus mexikói verzió is!!! Amíg pár éve nem olvastam utána több forrásból, én is azt hittem, hogy mexikói, mert olyan magától értetődőnek tűnik, ha már egyszer van benne bab.

Mellesleg szerintem egy igazi Chilli con carne-ból nem hiányozhat a fahéj, kevés darált hús a kockázott hús mellé, vagyis vegyesen, mindkettő (az állagot javítja a darált hús, süríti) és a csokoládé/kakópor. Ugyan az "eredeti" recept nem tartalmazza, de én teszek bele kukoricát is. Nálunk így autentikus :)

Bejegyzés: Chilli con carne
süti beállítások módosítása