Az osso bucco nem pörkölt, mert nincs benne paprika!
Simán meg lehet csinálni az osanteszkóban bármikor kapható szeletelt csontos marhalábszárból, csak így az elkészítési ideje 4-5 órára nő meg. Olyan szeleteket érdemes venni, amelyket kívülről erős hártya tart össze, mert akkor lesz szép a végeredmény.
Ha nem borjúból, hanem marhából készül, akkor a szeleteket előre be kell mustározni, fűszerezni és 2-4 napra olajban elrakni pácolódni.
A megérlelődött szeletekről le kel törölgetni a fűszer, majd a lisztbe forgatott szeleteket a két oldalukon 5-5 percig közepes tűzön olajban sütni kell (a meghagyott külső hártya miatt kicsit fel fog púposodni, de nem kell foglalkozni vele). Utána lassú tűzön 4-5 órát főzni kell a hagymás keverékkel, ezidő alatt a hagyma-sárgarépa-zeller apríték nagyon kellemes pürévé fő össze a borral. Én minimális paradicsomot teszek hozzá, de ez ízlés kérdése.
Akkor jó, ha annyira puha lett, hogy a hártya által összetartott marhalábszár szeletek közepéből kanállal ki lehet enni a húst.
Mondjuk én erősen köménymagos főzővízben főtt krumplival szeretem, de kenyérrel (és végső soron rizzsel) is finom.
@zoldsegzizi: Köszi, tényleg lemaradt a videó, de pótoltam. Ha nem kemény selyemcukrot sikerült csinálnod, akkor az tökéletes - így látatlanban. :)) Úgy kell kinéznie, és jó ragadósnak kell lennie. Nézd meg a videón, hogy milyen állagúnak kell lennie.
Csak egy kis megjegyzés, ne tévesszen meg, hogy spanyol a név. Két forrást javasolok a figyelmedbe, mindkettő a történelmét írja le és egyértelműen San Antonióhoz köti, ami ugye Texasban található:
1. whatscookingamerica.net/History/Chili/ChiliHistory.htm
2. en.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
"Chili con carne is the official dish of the U.S. state of Texas as designated by the House Concurrent Resolution Number 18 of the 65th Texas Legislature during its regular session in 1977.[2]"
A "Chilli con carne" tehát, mindegy hány "l"-el írják, nem mexikói, hanem texasi étel, de nyilván van belőle autentikus mexikói verzió is!!! Amíg pár éve nem olvastam utána több forrásból, én is azt hittem, hogy mexikói, mert olyan magától értetődőnek tűnik, ha már egyszer van benne bab.
Mellesleg szerintem egy igazi Chilli con carne-ból nem hiányozhat a fahéj, kevés darált hús a kockázott hús mellé, vagyis vegyesen, mindkettő (az állagot javítja a darált hús, süríti) és a csokoládé/kakópor. Ugyan az "eredeti" recept nem tartalmazza, de én teszek bele kukoricát is. Nálunk így autentikus :)
Roston-Kecske
Utolsó kommentek:
Méra 2016.11.14. 07:35:08
Bejegyzés: Karneváli fánk a tengerentúlról: beignet
#audreyfoody 2016.11.13. 22:40:13
Bejegyzés: Karneváli fánk a tengerentúlról: beignet
Anna King 2016.06.03. 09:20:38
Bejegyzés: Tunéziai különlegességek 1. - mogyorókrém, avagy Zrir
FF 2016.06.03. 09:10:32
Bejegyzés: Tunéziai különlegességek 1. - mogyorókrém, avagy Zrir
Today05 2016.03.18. 08:40:39
Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco
masada 2016.03.17. 23:22:54
Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco
bobbafet 2016.03.17. 23:07:23
Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco
Pierr Kardán 2016.03.17. 15:30:18
Simán meg lehet csinálni az osanteszkóban bármikor kapható szeletelt csontos marhalábszárból, csak így az elkészítési ideje 4-5 órára nő meg. Olyan szeleteket érdemes venni, amelyket kívülről erős hártya tart össze, mert akkor lesz szép a végeredmény.
Ha nem borjúból, hanem marhából készül, akkor a szeleteket előre be kell mustározni, fűszerezni és 2-4 napra olajban elrakni pácolódni.
A megérlelődött szeletekről le kel törölgetni a fűszer, majd a lisztbe forgatott szeleteket a két oldalukon 5-5 percig közepes tűzön olajban sütni kell (a meghagyott külső hártya miatt kicsit fel fog púposodni, de nem kell foglalkozni vele). Utána lassú tűzön 4-5 órát főzni kell a hagymás keverékkel, ezidő alatt a hagyma-sárgarépa-zeller apríték nagyon kellemes pürévé fő össze a borral. Én minimális paradicsomot teszek hozzá, de ez ízlés kérdése.
Akkor jó, ha annyira puha lett, hogy a hártya által összetartott marhalábszár szeletek közepéből kanállal ki lehet enni a húst.
Mondjuk én erősen köménymagos főzővízben főtt krumplival szeretem, de kenyérrel (és végső soron rizzsel) is finom.
Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco
világoszöld 2016.03.17. 06:36:43
Bejegyzés: Velőscsontos olasz marhapörkölt - osso bucco
Marcsee 2016.02.14. 19:00:52
Bejegyzés: Hagymás boros marha feketepecsenye
Killary Fucking Clingon 2016.01.27. 22:26:55
Bejegyzés: Hagymás boros marha feketepecsenye
Marcsee 2015.08.28. 18:30:25
Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta
zoldsegzizi 2015.08.24. 22:30:55
Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta
zoldsegzizi 2015.08.24. 20:28:06
Bejegyzés: Félig off-topic: Cukorgyanta-paszta
Cormorant 2015.04.18. 15:06:26
1. whatscookingamerica.net/History/Chili/ChiliHistory.htm
2. en.wikipedia.org/wiki/Chili_con_carne
"Chili con carne is the official dish of the U.S. state of Texas as designated by the House Concurrent Resolution Number 18 of the 65th Texas Legislature during its regular session in 1977.[2]"
A "Chilli con carne" tehát, mindegy hány "l"-el írják, nem mexikói, hanem texasi étel, de nyilván van belőle autentikus mexikói verzió is!!! Amíg pár éve nem olvastam utána több forrásból, én is azt hittem, hogy mexikói, mert olyan magától értetődőnek tűnik, ha már egyszer van benne bab.
Mellesleg szerintem egy igazi Chilli con carne-ból nem hiányozhat a fahéj, kevés darált hús a kockázott hús mellé, vagyis vegyesen, mindkettő (az állagot javítja a darált hús, süríti) és a csokoládé/kakópor. Ugyan az "eredeti" recept nem tartalmazza, de én teszek bele kukoricát is. Nálunk így autentikus :)
Bejegyzés: Chilli con carne