Tunéziai grissini - avagy kaki
2016. november 08. írta: Marcsee

Tunéziai grissini - avagy kaki

grisskaki.jpg

Aki Tunéziába megy, és megkérdezik tőle, hogy kér-e kakit, nyugodtan válaszoljon igennel. :D

Ott ez az utcán árusított házi grissini neve. Boltban ilyet nem nagyon vesznek, otthon meg  főleg nem sütnek, inkább a szomszédtól veszik meg fél dínárért (kb. 60 Ft), mert 40 fokban nem egy élmény begyújtani a sütőt. Na meg a NÉBIH helyi változata sem létezik, mindenki olyan házi készítésű élelmiszert árul a szomszédainak, amilyet csak akar.

Ami jó még ebben a receptben az egyszerűségen és gyorsaságon kívül, hogy a pizzatésztából készített grissinivel ellentétben ez nem fog megpuhulni egy nap után, ugyan  olyan ropogós marad, mint frissen kisütve.

Valami hasonló grissini receptem nekem is volt, de anyósomék szomszédja mérlegen mérte ki a folyadékokat is, ami hatalmas ötlet - nem kell külön méricskélő edény, egyből lehet mindent belemérni a keverőtálba.

Hozzávalók egy tepsinyi adagoz:

170 g sima liszt

7 - 10 g só - fajtától, sósságtól függően

15 g olaj

80 g víz

Sütőt előmelegítjük 170 fokra.

Belemérjük a hozzávalókat egy tálba, egynemű sima tésztalabdaccsá gyúrjuk össze.

Egy nyújtódeszkát nagyon enyhén meglisztezünk, kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagra és pizzavágóval, vagy késsel, szintén ujjnyi vastagságú csíkokra vágjuk. A csíkokat meghengergetjük, sütőpapíros tepsire tesszük és 30 perc alatt megsütjük.

Sütés előtt megszórhatjuk nagy szemű sóval, mákkal, szezám maggal. De a tésztájába is keverhetünk különféle fűszereket.

Nagyon finom és nagyon jó ropogós lesz.

Jó étvágyat hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rostonkecske.blog.hu/api/trackback/id/tr828776890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása