Csirkés-Sajtos Brik
2014. június 10. írta: Marcsee

Csirkés-Sajtos Brik

Anyósom receptje, amióta megtanultam tőle, azóta nem is csinálom a krumplis változatot.

arton305.jpg

Hozzávalók:

5 lap Malsuka

1/2 csirkemell

4 tojás

10 dkg reszelt sajt (Trapista)

1 kk paradicsompüré

só,kurkuma, olaj

 

A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, betesszük kisebb lábasba, 2 ek olajat ráöntünk, sózzuk, 2 púpozott kk kurkumát szórunk rá, hozzáadjuk a paradicsompürét és jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husikat és készre főzzük. Menet közben egy tojást héjastól beleteszünk a csirkék mellé főni.

Leöntjük a vizet a húsról és ha kihűlt, pici darabkákra tépkedjük. A főtt tojást meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy tálban felverjük a maradék 3 nyers tojást, hozzáadjuk a húsfalatkákat, a főttojást, a reszelt sajtot és jó alaposan összekeverjük.

A malsukát félbevágjuk, egy evőkanálnyit teszünk a keverékből egy félbe, feltekerjük és forró olajban kisütjük úgy, hogy amikor az olajba kerül, azonnal lenyomkodjuk a két végét, hogy összesüljön, és a tölteléknek esélye se legyen kifolyni.

Jóétvágyat!! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rostonkecske.blog.hu/api/trackback/id/tr656294140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása