Anyósom receptje, amióta megtanultam tőle, azóta nem is csinálom a krumplis változatot.
Hozzávalók:
5 lap Malsuka
1/2 csirkemell
4 tojás
10 dkg reszelt sajt (Trapista)
1 kk paradicsompüré
só,kurkuma, olaj
A csirkemellet kisebb darabokra vágjuk, betesszük kisebb lábasba, 2 ek olajat ráöntünk, sózzuk, 2 púpozott kk kurkumát szórunk rá, hozzáadjuk a paradicsompürét és jól összekeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a husikat és készre főzzük. Menet közben egy tojást héjastól beleteszünk a csirkék mellé főni.
Leöntjük a vizet a húsról és ha kihűlt, pici darabkákra tépkedjük. A főtt tojást meghámozzuk és apróra vágjuk. Egy tálban felverjük a maradék 3 nyers tojást, hozzáadjuk a húsfalatkákat, a főttojást, a reszelt sajtot és jó alaposan összekeverjük.
A malsukát félbevágjuk, egy evőkanálnyit teszünk a keverékből egy félbe, feltekerjük és forró olajban kisütjük úgy, hogy amikor az olajba kerül, azonnal lenyomkodjuk a két végét, hogy összesüljön, és a tölteléknek esélye se legyen kifolyni.
Jóétvágyat!! :)